individuele- & relatiebegeleiding

Over mijzelf

psychologe Christine deschepper

Ervaring

Sinds 2009 begeleid ik als zelfstandig psychologe mensen bij hun persoonlijke groei en relatievorming. Ik ben lid van de Lid van de Belgische Federatie voor Psychologen en erkend als psychologe door de psychologencommisie (erkenningsnr. 642108831).

 

Daarnaast werk ik binnen een organisatie als vertrouwenspersoon en ben ik gesprekspartner voor de medewerkers die vragen of moeilijkheden ervaren op het werk – waaronder geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag, in hun persoonlijke levenssituatie en in hun gezin en/of relatie. Teven ben ik coördinator op het vlak van psychosociaal welzijn, werk ik samen met o.a. directie en human resouces aan het verder uitwerken van het welzijnsbeleid binnen de organisatie en coördineer ik acties het psychosciaal welbevinden van de medewerkers op het werk te bevorderen (o.a. positieve aanpak m.b.t. aanwezigheid en ziekte, preventief alcohol- en drugbeleid, integratie na langdurig ziek zijn).

 

Daarvoor heb ik gedurende ruim 20 jaar verschillende human-resouces functies doorlopen. Doorheen die functies heb ik onder meer een ruime ervaring opgebouwd in:

  • training, ontwikkeling en coaching medewerkers en leidinggevenden
  • loopbaanbegeleiding medewerkers en leidinggevenden
  • teambuilding en conflicthantering
  •  procesbegeleiding bij organisatieverandering en -ontwikkeling

STUDIES

Sinds 1988 ben afgestudeerd als psychologe en heb ik volgende opleidingen gevolgd:

  • Licentiaat psychologie (Universiteit Gent, 1988)
  • Relatie-en bejegeningsconsulent (Relatiestudio Gent, 1998 – 2001)
  • Sociaal en familiaal bemiddelaar (Mediv, 2008 – 2010)
  • Preventieadviseur psychosociale aspecten (Lucina, 2010 – 2012)
  • Contextuele hulpverlening (Leren over Leven, van 2013 tot heden)

LIDMAATSCHAP

 

Belgische Federatie van Psychologen

Psychologencommissie

Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeeminterventie